Antena 3 CNN Actualitate Dragnea, despre pensiile speciale: Acum ne costă șase miliarde de lei. În trei ani, ne puneau serioase probleme

Dragnea, despre pensiile speciale: Acum ne costă șase miliarde de lei. În trei ani, ne puneau serioase probleme

Dragnea, despre pensiile speciale: Acum ne costă șase miliarde de lei. În trei ani, ne puneau serioase probleme
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
de M.Z.    |    06 Aug 2017   •   23:33

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, faptul că era necesară această modificare a legii pensiilor speciale, întrucât în câțiva ani ar fi produs efecte dezastruoase.

Dragnea spune că marea modificare constă în faptul că pensiile speciale nu se vor mai actualiza odată cu creşterea salariului celui care i-a luat locul pensionatului, potrivit romaniatv.net.

Preşedintele PSD susţine că în 2-3 ani s-ar fi ajuns la situţia în care sistemul public de pensii nu ar fi mai putut fi susţinut: "Suntem în situaţia în care aceste pensii speciale ne costă de la buget șase miliarde de lei. De la 1 ianuarie, încep majorările de salarii, câte 25% pe an. În general, sunt unele categorii cum sunt medicii care intră de la 1 martie total şi ne-am fi dus în 2018 cu un efort bugetar de 10 miliarde doar pentru această categorie de pensii, iar în următorii 2-3 ani la 17 miliarde, ceea ce punea serios sub semnul întrebării dacă sistemul public de pensii mai poate fi susţinut", a declarat Liviu Dragnea.
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea pensii speciale
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close