Antena 3 Actualitate Dacian Cioloș, somat de Liviu Dragnea să prezinte în Parlament situaţia economică reală a ţării

Dacian Cioloș, somat de Liviu Dragnea să prezinte în Parlament situaţia economică reală a ţării

08 Sep 2016   •   14:07
Dacian Cioloș, somat de Liviu Dragnea să prezinte în Parlament situaţia economică reală a ţării
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos/Facebook

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis joi o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi solicită acestuia o poziţie oficială a Guvernului referitoare la măsuri "care îi îngrijorează pe cetăţeni", între care plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea Codului fiscal.

De asemenea, liderul social-democraţilor îi solicită prim-ministrului să prezinte "de urgenţă în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării".

"Consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întrucât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni", se arată în documentul adresat premierului, transmis Agerpres.

Liviu Dragnea argumentează că, în ultima perioadă, au apărut în spaţiul public "mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului fiscal".

"Aş vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare şi contrare acţiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activităţii economice din România. Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: intenţia Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutăţire a indicatorilor economici în ţara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare", afirmă preşedintele PSD.

×
Subiecte în articol: Codul Fiscal Dacian Cioloş Liviu Dragnea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close