Antena 3 Actualitate Dragnea: Uniunea Europeană nu ne obligă să facem regiuni

Dragnea: Uniunea Europeană nu ne obligă să facem regiuni

de D.D.    |    02 Apr 2013   •   12:23
Dragnea: Uniunea Europeană nu ne obligă să facem regiuni Foto: Agerpres
Liviu Dragnea a declarat marţi, în cadrul unei dezbateri pe tema regionalizării şi descentralizării, desfăşurată la Academia Română, că UE şi CE nu forţează România să facă regiuni. Vicepremierul a arătat că, în acelaşi timp, există şi adevăruri nespuse, nerostite, despre crearea regiunilor în acest an.

"De ce trebuie în acest an? Nici Comisia Europeană, nici Uniunea Europeană nu ne forţează să facem regiuni. Dar, în acelaşi timp, sunt nişte adevăruri nespuse, nerostite: este sau va fi aproape imposibil ca după ce începe noul exerciţiu financiar 2014-2020 să mai putem schimba actuala structură administrativă pe baza căreia noi negociem în acest an acordul de parteneriat şi să spunem în mijlocul următoarei perioade de programare că sistemul administrativ trebuie schimbat, pentru că atunci trebuie să începem un proces serios de reacreditare a tuturor instituţiilor şi structurilor în mecanismele de absorbţie de fonduri europene", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea a mai precizat că premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-au propus să intre în Guvern, în toamna anului trecut, pentru a coordona procesul de regionalizare şi descentralizare şi l-au asigurat de sprijinul lor.

"Domnul prim-minsitru Victor Ponta şi domnul preşedinte Crin Antonescu astă toamnă, într-o seară, într-o noapte, undeva în nordul ţării, mi-au propus să intru în Guvern exact pentru acest proces, pentru a coorodona procesul de regionalizare şi descentralizare. Mi-au spus că e unul din principalele lor proiecte, unul dintre proiectele majore, proiect de ţară, şi m-au asigurat de tot sprijinul lor. Acum sunt convins că e un proiect pe care îl sprijină, le mulţumesc pentru că au avut această viziune acum doi ani şi o păstrează", a mai declarat Dragnea. 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close