Antena 3 CNN Actualitate Noul medicament-minune în lupta anti-COVID ar putea fi donat statului român de Terapia Cluj

Noul medicament-minune în lupta anti-COVID ar putea fi donat statului român de Terapia Cluj

CEO-ul celui mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj, Dragoș Damian, a anunțat luni seară, la "Sinteza zilei", că vrea să doneze statului român 50.000 de tablete de Ivermectină, un medicament care are rezultate foarte bune în tratamentul împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2.

Noul medicament-minune în lupta anti-COVID ar putea fi donat statului român de Terapia Cluj
de Gabriel Dano    |    25 Ian 2021   •   23:35

"Nu știu dacă este uriașă, dar este o cantitate importantă, circa 50.000 de tablete avem pregătite. Se știe că acest medicament este un medicament antiparazitar și el se fabrică în cantități foarte mari, atât în Statele Unite, cât și în țările asiatice și există o cantitate suficient de mare pe care o putem aduce în România, dar - și insist asupra acestui lucru - numai dacă protocolul terapeutic și numai dacă medicii din România permit acest lucru.

Noi am studiat situația din Statele Unite, cele două studii, vedem că există tot mai multă receptivitate față de acest produs, nu există studii clinice suficiente, există studii randomizate și studii observaționale, dar nu sunt suficiente în acest moment, dar dacă este nevoie putem să aducem și cantități de Ivermectină.

Ivermectina din comerț, ironic sau nu, este de uz veterinar, dar cred că nu se mai găsește nici aceasta", a spus Dragoș Damian, în exclusivitate la Sinteza Zilei.

Studiu: Ivermectina, medicamentul care ar ucide coronavirus, în două zile

Un medicament antiparazitar, disponibil pe tot globul, ar ucide coronavirus doar în două ore, au arătat testele din laborator. Un studiu realizat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea să oprească multiplicarea SARS-CoV-2.

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral (pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare", a transmis dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash, scrie News.com.au

În timp ce nu se știe cum Ivermectina afectează virusul, medicamentul cel mai probabil nu mai permite infecției să lase organismul fără abilități de a o înfrânge.

Următorul pas pe care trebuie să-l facă cercetătorii este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni.

„În timpuri în care avem o pandemie și nu există un tratament aprobat încă, dacă am avea un compus deja disponibil în toată lumea, am putea ajuta oamenii mult mai rapid", a spus dr. Wagstaff. „În mod realistic, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă".

Cu toate acestea, înainte ca Ivermectina să poată fi folosită pentru a combate coronavirusul, este nevoie de fonduri, pentru a finanța testările clinice.

Gigi Becali încearcă să convingă Ministerul Sănătăţii să includă în protocol ivermectina

Milionarul încearcă acum să convingă Ministerul Sănătăţii să includă în protocol ivermectina, un medicament despre care spune că face minuni pentru pacienţii cu coronavirus. În plus, Becali nu e singurul care spune asta. Un specialist în boli pulmonare a pledat şi el pentru folosirea ivermectinei în cadrul unei audieri în Congresul Statelor Unite.
Ivermectina este un medicament din categoria antiparazitarelor folosit deocamdată în România doar în farmacia veterinară.

Mai multe studii internaţionale au arătat că e bine tolerat de om şi sugerează că ar putea fi folosit pentru a preveni sau chiar a trata infecţia cu Sars Co-V 2.

Medicul Pierre Kory, specialist în boli ale plămânilor de la Spitalul Aurora St. Luke din Milwaukee, a fost audiat anul trecut în congresul american pe acest subiect.

Gigi Becali: Ivermectina, te vindeci cu 5 euro

În România, de eficienţa medicamentului este deja convins Gigi Becali.

 

×
Subiecte în articol: Ivermectina dragos damian
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close