Antena 3 CNN Actualitate Dragoș Doroș, explicații după demisia de la conducerea ANAF: „Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri”

Dragoș Doroș, explicații după demisia de la conducerea ANAF: „Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri”

Dragoș Doroș, explicații după demisia de la conducerea ANAF: „Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
13 Ian 2017   •   10:51

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, şi-a dat, joi, demisia din funcţie, însă susţine că a luat această decizie încă înainte de alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, dar a rămas până la găsirea unui înlocuitor, care va prelua funcţia în cursul zilei de vineri.

"Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri şi am rămas până a venit un înlocuitor, ca să nu rămână locul gol, pentru că ANAF este o instituţie importantă care are nevoie de continuitate. Înlocuitorul vine astăzi (vineri-n.r.)", a declarat Doroş, citat de Agerpres.

Acesta nu a dat detalii, însă, despre înlocuitor, susţinând că este decizia premierului.

Pe de altă parte, Doroş a declarat că demisia nu are nicio legătură cu solicitarea actualului executiv de eliminare a formularului 088, privind înregistrarea firmelor în scop de TVA.

"Acestea (eliminarea 088-n.r.) sunt lucruri care au legătură cu programul de guvernare. Fie că le fac eu sau viitorul preşedinte al ANAF, este acelaşi lucru. Nu am decis să îmi dau demisia pentru că nu vreau să umblu la 088", a mai spus Doroş.

Pe de altă parte, el susţine că eliminarea formularului va fi însoţită de alte pârghii care să limiteze intrarea firmelor fantomă în sistem.

"088 a fost perceput în piaţă ca o sarcină administrativă foarte grea. El a fost simplificat şi a fost uşurată sarcina administrativă în timpul anului trecut. Acum se doreşte eliminarea lui totală şi sunt convins că, dacă se elimină formularul, se vor găsi pârghiile necesare de care are nevoie ANAF să stăvilească intrarea în sistem a formelor fantomă", a precizat fostul preşedinte al ANAF.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, joi, că formularul 088, de înregistrare în scop de TVA, va fi eliminat prin Ordin al preşedintelui ANAF care va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

"În legătură cu 088, e o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial", a afirmat Ştefan, la începutul şedinţei de Guvern.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close