Antena 3 CNN Actualitate Dragoş Frumosu, la Daily Income: Creşterea economică de anul trecut s-a datorat în primul rând agriculturii

Dragoş Frumosu, la Daily Income: Creşterea economică de anul trecut s-a datorat în primul rând agriculturii

Dragoş Frumosu, la Daily Income: Creşterea economică de anul trecut s-a datorat în primul rând agriculturii
09 Oct 2014   •   10:49

Creşterea economică de anul trecut s-a datorat în primul rând agriculturii, a declarat preşedintele “SINDALIMENTA”, Dragoş Frumosu, în ediţia de joi a emisiunii "Daily Income", de la Antena 3.

Dragoş Frumosu a comentat informaţia privind intrarea României în recesiune tehnică, negată de premierul Victor Ponta, dar confirmată de INS, arătând că, în niciun caz nu poate fi vorba de o creştere economică în prezent.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe a afirmat că datorită agriculturii s-a înregistrat creştere economică în 2013, însă, pentru că România nu are o agricultură performantă, ci "suntem la mila lui Dumnezeu", anul acesta agricultura nu a mai avut aceleaşi rezultate.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a reconfirmat, miercuri, intrarea în recesiune tehnică în al doilea trimestru din acest an, dar a urcat uşor estimările nominale şi relative privind PIB atât pentru primul trimestru (de la -0,2% la -0,1%), cât şi pentru al doilea trimestru (de la -1% la -0,9%).

"Am apreciat foarte mult creşterea sau îmbunătăţirea prognozei făcută de FMI de la 2,2 la 2,4. Şi aici s-a spus că am scăzut. De la 2,2 la 2,4 eu ştiu că e o creştere", a declarat Victor Ponta, întrebat de jurnalişti despre reconfirmarea recesiunii tehnice a României.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close