Antena 3 CNN Actualitate Drama bolnavilor COVID care nu au loc la ATI. Imagini de la Urgență. Dr. Opriţa: "Intrăm în logica medicinei de catastrofă" | VIDEO

Drama bolnavilor COVID care nu au loc la ATI. Imagini de la Urgență. Dr. Opriţa: "Intrăm în logica medicinei de catastrofă" | VIDEO

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, imagini din Unitatea de Primiri Urgențe de la ATI Floreasca. Mai exact, locul în care bolnavii de COVID-19 în stare gravă sunt îngrijiţi până când se eliberează un pat pe secţia de terapie intensivă, în orice spital din România.

Drama bolnavilor COVID care nu au loc la ATI. Imagini de la Urgență. Dr. Opriţa: "Intrăm în logica medicinei de catastrofă" | VIDEO
de Milena Niță    |    23 Mar 2021   •   09:53

1408 paturi ATI are azi România. Este o dramă prin care pacienţii trec, deoarece nu există suficiente locuri pentru bolnavii în stare gravă, infectați cu COVID. Numărul de infectări cu coronavirus creşte pe zi ce trece, iar paturile la ATI promise de Guvern sunt nefuncţionale, nu din cauza lipsei de echipamente mediale, ci din cauza lipsei de personal. 

Dr. Opriţa: Intrăm în logica a ceea ce se numeşte medicină de catastrofă sau de dezastru

"Am solicitat şi am avut cinci medici detaşaţi din ţară, pentru că nu mai puteam să asigurăm turele. Intrăm în logica a ceea ce se numeşte medicină de catastrofă sau de dezastru, în care numărul de resurse este depăşit de numărul de cazuri", a spus dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Medicul spune că unii dintre bolnavi care ajung în Camera de gardă stau acolo şi mai mult de 24 de ore până se eliberaeză un pat la Terapie intensivă. Pacienţii aşteaptă acolo ca să fie transferaţi pe secţia ATI.

"Eu, dacă aş putea să mă tratez acasă, aş vrea. Mă indispune ce-i aici, mă sperie", spune unul dintre pacienţii de la Floreasca, bolnav de COVID.

Dr. Mihalcea: 170 de pacienți așteaptă în UPU din București pentru un loc de internare

Şi medicul Remus Mihalcea spune că 170 de pacienți așteaptă în Unitățile de Primiri Urgențe din București pentru un loc de internare.

"❗ 1408 paturi ATI azi în România!

❗ Tot azi 170 de pacienți așteaptă în Unitățile de Primiri Urgențe din București pentru un loc de internare!

❗ Și tot azi între timp câțiva au murit așteptând un loc de ATI pentru tratament!

❗ Are cineva vreun plan? Pentru că moartea nu așteaptă!", a scris dr. Remus Mihalcea, pe pagina de Facebook.

❗ 1408 paturi ATI azi în România! ❗ Tot azi 170 de pacienți așteaptă în Unitățile de Primiri Urgențe din București...

Publicată de Remus Mihalcea pe Luni, 22 martie 2021

×
Subiecte în articol: Bogdan Opriţa terapie intensiva
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close