x close

Drama copiilor români, COBAI în Infernul de la Auschwitz. Dr. Mengele le injecta în cap benzină sau formol şi îi opera fără anestezie

de M.Z.    |    05 Oct 2014   •   21:51
Drama copiilor români, COBAI în Infernul de la Auschwitz. Dr. Mengele le injecta în cap benzină sau formol şi îi opera fără anestezie 418 Foto: captura Antena 3

Zeci de perechi de gemeni români au fost supuşi unor experimente crunte, ordonate de criminalul nazist Joseph Mengele. Drumul românilor din Transilvania spre infernul de la Auschwitz a fost prezentat duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

Erau mici, frumoşi, nevinovaţi şi credeau că au în faţă tot timpul din lume. Dar n-a fost aşa. Copiii au trecut prin mâinile doctorului lui Hitler, aşa că au fost transformaţi în cobai, nazistul torturându-i pe unii până la moarte, iar pe alţii lăsându-i în viaţă cu sechele.


S-au făcut 70 de ani de când din Transilvania au plecat spre lagărele naziste multe trenuri cu copii.

Când punea ochii pe cineva, îl lua, îl lăsa fără membre sau fără viaţă.

La Auschwitz au ajuns 3.000 de gemeni, dintre care mai puţin de 100 au scăpat cu viaţă. Au fost copii de la 2 la 10 ani.


Transformarea începea când fiecare copil devenea un număr. Toţi cei care au supravieţuit experimentelor lui Mengele au rămas cu schele, şi mulţi ei erau români.

Mengele injecta copiii în inimă, în cap sau în alte membre, cu benzină, formol ori diverse substanţe. Sau le provoca răni deschise pe care punea praf, rugină, ca să afle cât poate supravieţui un om în acel mod. Tot el opera copiii fără anestezie.

Spunea că face asta în numele ştiinţei.


Şi mai avea o pasiune, în afară de gemeni: piticii şi oamenii născuţi cu malformaţii erau băgaţi de la el la aşa-numita cameră "zoo".

Mărturii ale celor care au supravieţuit experimentelor criminalului Joseph Mengele au fost prezentate la emisiunea În premieră.

Mengele s-a adăpostit la Berlin, iar în 1979 a murit. A suferit un atac cerebral în timp ce se îmbăia în ocean. A fost înmormântat sub un nume fals.Citeşte mai multe despre:

In premiera
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati