Antena 3 CNN Actualitate Drama din spatele imaginii care surprinde catastrofa umanitară din Siria. ”De data asta, cineva a filmat”

Drama din spatele imaginii care surprinde catastrofa umanitară din Siria. ”De data asta, cineva a filmat”

Drama din spatele imaginii care surprinde catastrofa umanitară din Siria. ”De data asta, cineva a filmat”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Aug 2016   •   21:37

Bărbatul care l-a salvat pe micuțul Omran Daqneesh de sub ruinele casei sale, după ce a fost lovită de o bombă, a afirmat că astfel de tragedii se întâmplă în fiecare zi în Alep, scrie The Independent.

Imaginea cu Omran Daqneesh, băieţelul sirian în vârstă de cinci ani care stă tăcut într-o ambulanţă, deşi fusese victima unui atac aerian în mijlocul nopţii şi avea faţa plină de sânge, a făcut înconjurul lumii, devenind simbolul suferinței îndurate de poporul sirian.

Bibars Halabi este voluntarul de la echipa de salvatori a Apărării Civile care l-a scos pe micuțul Omran de sub dărâmături.

"Omran a fost primul băiețel pe care l-am salvat. Colegul meu l-a dus la ambulanță și l-a pus pe un scaun, apoi s-a întors să mă ajute să salvăm și restul familiei”, a spus Bibars Halabi.

”Mi se rupe inima pentru Omran, dar oamenii trebuie să știe că astfel de tragedii se întâmplă în fiecare zi. În fiecare zi salvăm copii și familii. În fiecare zi mă întâlnesc cu părinții traumatizați după ce au pierdut un copil al cărui trup nici măcar nu îl pot găsi printre ruine. Doar că, de data asta, cineva a filmat momentul”, a mai spus el.

 

×
Subiecte în articol: Alep Siria
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close