Antena 3 CNN Actualitate Drama pensiilor tăiate: Un colonel a murit la trei zile după ce a aflat cât pierde la recalculare

Drama pensiilor tăiate: Un colonel a murit la trei zile după ce a aflat cât pierde la recalculare

Drama pensiilor tăiate: Un colonel a murit la trei zile după ce a aflat cât pierde la recalculare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Ian 2011   •   18:55

Guvernul şi Ministerul Apărarii au dat asigurări că, în urma recalculării, pensiile militare nu vor scădea. Numai că, socoteala de la Palatul Victoria nu se potriveşte cu cea de pe taloanele de pensie. Un colonel a murit la trei zile după ce a aflat cât de mulţi bani a pierdut după recalculare.

Mulţi pensionari sunt afectaţi de măsurile luate recent de Guvern. Cel mai recent  exemplu este cel al colonelului Dumitru Stoian. El a murit după ce s-a enervat din cauza recalculării.

Colonelul Dumitru Stoian avea o pensie de 1700 de lui. Marţi, după ce a primit jumătate din bani, a mers la  Centrul Militar al sectorului 4 să facă o plângere, iar acolo s-a certat cu personalul centrului. I s-a făcut rău şi a fost internat. Sâmbătă dimineaţă, a decedat.

Şi exemplele pot continua. Colonelul Constantin Constantin a primit luna aceasta 1001 lei pensie, ca răsplată pentru cei 24 de ani cât a lucrat în serviciul militar.

Colonelul a ieşit la pensie odată cu restructurarea Centrului Militar din Satu Mare. Familia Constantin se descurcă greu acum, în condiţiile în care şi soţia acestuia are un salariu de bugetar diminuat cu 25%.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close