Antena 3 CNN Actualitate Drapelul secuiesc, INTERZIS în Harghita. Măsura a fost luată de prefectul judeţului

Drapelul secuiesc, INTERZIS în Harghita. Măsura a fost luată de prefectul judeţului

Drapelul secuiesc, INTERZIS în Harghita. Măsura a fost luată de prefectul judeţului
Sursa foto: Foto: Facebook
11 Feb 2013   •   12:16

Drapelul secuiesc este interzis în Harghita. Prefectul judeţului, Andrei Jean Adrian, a trimis o circulară prin care cere primăriilor să dea jos drapelul secuiesc, în caz că e arborat pe instituţiile publice.

De asemenea, membrii organizaţiei Noua Dreaptă Bucureşti protestează în faţa ambasadei Ungariei din Capitală. Protestul vine în urma scandalului diplomatic legat de arborarea steagului Ţinutului Secuiesc.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, săptpămâna trecută, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

Oficialul maghiar, cunoscut pentru poziţiile sale pro-autonomie, a îndemnat primarii din Ungaria să arboreze în semn de solidaritate steagul Ţinutului Secuiesc.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate "obrăznicii" şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.
   




×
Subiecte în articol: Harghita drapel unguri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close