Antena 3 CNN Actualitate Guvernul irlandez vrea să deschidă camere de consum de droguri

Guvernul irlandez vrea să deschidă camere de consum de droguri

Guvernul irlandez vrea să deschidă camere de consum de droguri
Sursa foto: Foto: medicinehunter.com
de S.T.    |    03 Noi 2015   •   08:49

Guvernul irlandez intenționează să deschidă camere de consum de droguri sub supraveghere medicală, un punct de cotitură în abordarea problemei drogurilor de către această țară.Executivul irlandez vrea să adopte o lege în acest sens în primul trimestru al anului viitor, a declarat pentru AFP ministrul culturii și egalității Aodhan O Riordain.

"Aceasta va oferi un cadru sigur pentru injecțiile de heroină" și "va limita riscul de a contracta SIDA și hepatita C", a explicat el. Prima cameră de consum de droguri ("sală de shoot") ar urma să se deschidă la Dublin anul viitor. "Oamenii vor veni cu propriul material și vor beneficia de un spațiu sub supraveghere medicală", a precizat el, potrivit agerpres.ro.

Prima "sală de shoot" din lume a fost deschisă la Berna, Elveția, în iunie 1986. Au urmat altele în Europa (Germania, Olanda, Spania, Norvegia, Luxemburg, Danemarca și Grecia), precum și în Australia și Canada.

"Intenționez să inițiez o dezbatere națională pentru a merge spre modelul portughez de dezincriminare a consumului de droguri", a adăugat ministrul irlandez, care vrea să se treacă de la o abordare ''morală" la una "realistă" a problemei.

Portugalia a dezincriminat în 2001 cumpărarea, deținerea și utilizarea tuturor stupefiantelor. În Irlanda, problema dezincriminării este puțin probabil să fie abordată înainte de alegerile generale din aprilie 2016, notează France Presse.

×
Subiecte în articol: Irlanda consum de droguri droguri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close