Antena 3 CNN Actualitate Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii: ”Le oferă în fața școlii, sub formă de comprimate viu colorate!”

Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii: ”Le oferă în fața școlii, sub formă de comprimate viu colorate!”

Copiii din România şi nu numai au ajuns ținta pilulelor colorate cu fentanil şi a cocainei roz.

Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii: ”Le oferă în fața școlii, sub formă de comprimate viu colorate!”
Sursa foto: Poliția Română
de Laura Dinu    |    23 Mai 2024   •   08:50

Noile droguri prin care traficanții vor să-i păcălească pe cei mici să devină consumatori sunt în culori vii, aromate și au forme de animăluţe sau de personaje din desene animate.

Iar cei mai vulnerabili sunt copiii de 8 ani. 

”Pur și simplu se prezintă undeva la intrarea în școală, la un chioșc sau un loc unde vin, de regulă, copii, și îi abordează sub diferite forme, tocmai pentru a fi atractivi. De multe ori, dacă vorbim despre o vârstă joasă, de multe undeva de 10-11 ani, se încearcă combinația și oferirea drogurilor cu alte elemente, cum ar fi o ciocolată, sau un suc, sau prin diferite propuneri, prin fise la un joc, daca se află în apropierea unei săli de joc.

Au venit părinți care mi-au povestit ca au descoperit diferite comprimate la copiii lor, comprimate viu colorate, cu chipul lui Mickey Mouse, sau din desene animate, personaje din desene animate, sau din jocuri video, care sunt accesibile și sunt preferate într-un segment de vârstă foarte jos.

Sunt droguri foarte concentrate, sunt foarte periculoase, pentru că este foarte greu să împarți o pastilă. Sunt unele comprimate care au șanțuri de fragmentare, adică se pot rupe și se pot vinde de traficanți la jumătate, sau consumatorii le fragmentează.

Practic ei nu știu și înghit aceste comprimate și ajung la supradoză. Vorbim aici despre o concentrație care depășește capacitatea organismului de a absorbi aceste substanțe și vorbim despre un prag letal al comprimatelor de extasy”, a explicat Cătălin Țone, expert antidrog, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Cătălin Ţone droguri copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close