Antena 3 CNN Actualitate Drogurile, pe meniul unui local din Capitală. Vezi cât cerea patronul pentru un gram de cocaină

Drogurile, pe meniul unui local din Capitală. Vezi cât cerea patronul pentru un gram de cocaină

Drogurile, pe meniul unui local din Capitală. Vezi cât cerea patronul pentru un gram de cocaină
Sursa foto: Foto: nudroguri.wordpress.com
28 Sep 2011   •   08:23

În lumea bogaţilor, până şi meniul unui restaurant poate ascunde plăceri ilegale. Pentru un preţul bun, patronul unui local de lux din sectorul 1 le furniza clienţilor cocaină adusă direct din America de Sud. O afacere profitabilă, până când procurorii nu i-au pus banii pe masă ci cătuşele la mâini.

Marfa venea direct din America de Sud, iar bărbatul cerea 100 de euro pe gram. Aproape trei kilograme estimează procurorii DIICOT că ar fi furnizat Popa în propriul restaurant, dar şi în diferite cluburi din Capitală.

Cocaina e, potrivit autorităţilor, cel mai căutat stupefiant în sectoarele 1 şi 2, adică paradisul localurilor de lux. În 3 şi 5, heroina este drogul preferat, în 4 se cumpără mai mult pastile de ecstasy, în timp ce sectorul 6, amfetamina e cea mai vândută.

Centrul Istoric face notă discordantă şi când vine vorba de droguri, cannabisul fiind mai uşor de găsit, aici, decât un loc liber la terasă sâmbătă seara.

Cea mai mare temere a autorităţilor e însă că aşa-zisele droguri tradiţionale vor fi în curând înlocuite cu etnobotanicele. Iar vârsta la care se consumă prima dată astfel de stupefiante a scăzut enorm.

Romania pare, în continuare nepregătită în lupta cu drogurile. Îi lipsesc centrele de prevenire sau tratare, iar de specialişti aproape că nu putem vorbi. În tot acest timp, numărul dependenţilor care mor după supradoze rămâne prea mare. Iar ultimele cifre statistice ale autorităţilor sunt din 2009.

 





×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close