Antena 3 CNN Actualitate Drona americană MQ-9 Reaper, doborâtă de ruşi în Marea Neagră, ar fi decolat din România, de la Câmpia Turzii

Drona americană MQ-9 Reaper, doborâtă de ruşi în Marea Neagră, ar fi decolat din România, de la Câmpia Turzii

Drona MQ-9 Reaper este folosită de SUA atât pentru supraveghere, dar și pentru atac. Presa internațională spune că această dronă americană doborâtă de ruși în Marea Neagră ar fi decolat din România.

de Ştefan Petrică    |    15 Mar 2023   •   11:02

"În privința decolării avem două surse confidenţiale, dar oficiale. Una dintre acestea spune că drona ar fi plecat din România, iar cealaltă spune că a pornit din Italia.

Contextul este sigur, încă de la anexarea Crimeei, drone ale NATO survolează apele internaționale ale Mării Negre, iar drona MQ-9 Reaper este una dintre mijloacele prin care se realizează o supraveghere de mare eficientă a spațiului terestru și aerian pe o arie mai largă, iar americanii o folosesc în misiuni de recunoaștere.

Nu este prima dată când forțele ruse șicanează mijloace ale NATO.

Nu este vorba de un accident, este un incident provocat de o acțiune deliberată, drept dovadă, cele 40 și ceva de minute, timp în care navele ruse s-au aflat în apropierea dronelor americane.

Citește și: Avioane de vânătoare din Marea Britanie şi Germania au interceptat un avion rusesc în spaţiul aerian al Estoniei

A fost vorba de un incident provocat.

Acțiunile pot fi diferite, și anume, SUA nu vor să escaladeze sub presiunea forțelor interne. Vor să transmită Kremlinului că dacă se mai apropie de un alt bun american, respectivul avion va fi doborât", a declarat Generalul Dan Grecu, pentru Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close