Antena 3 CNN Actualitate Drona maritimă recuperată de autorităţile române avea la bord 500 de kilograme de explozibil

Drona maritimă recuperată de autorităţile române avea la bord 500 de kilograme de explozibil

Drona maritimă, pe care autorităţile române au ţinut-o o zi în Portul Constanţa, avea la bord o jumătate de tonă de explozibil, potrivit publicaţiei Naval News. 

Drona maritimă recuperată de autorităţile române avea la bord 500 de kilograme de explozibil
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Buzoianu    |    11 Apr 2024   •   14:20

Drona a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute de Agenția de Salvare pe Mare și a fost detonată de pirotehniștii Armatei în poligonul Capu Midia.

În timp ce autoritățile române au fost extrem de rezervate în a oferi informații cu privire la această dronă, specialiștii spun că era una extrem de periculoasă, iar o explozie accidentală ar fi însemnat un lucru extrem de grav pentru Portul Constanța.

Drona a stat în Portul Constanța o zi și o noapte și, practic, întreaga infrastructură portuară ar fi fost afectată de un incident nefericit. 

Specialiștii de la Naval News, un site specializat în domeniul militar din Franța, spun că această dronă avea la bord o încurcătură explozivă similară unei rachete antinavă sovietice: aproape 500 de kilograme, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât o rachetă modernă Harpoon. 

Cel mai probabil, spun specialiștii, această navă era de origine ucraineană, dar nu este exclusă nici varianta ca ea să fi fost rusească.

Cert este că a fost extrem de periculos faptul că ea a stat atâta vreme în Portul Constanța și, mai mult decât atât, a fost extrem de periculos și faptul că ea a fost tratată de o ambarcațiune a Agenției de Salvare pe mare, atât din larg până în portul Constanța, cât și din portul Constanța până în poligonul Midia, acolo unde ea a fost detonată controlat.

În urmă cu câteva zile, comandorul Mihai Panait de la Forțele Navale Române a spus că ea a fost descoperită de un avion de recunoaștere francez care participă zilele acestea la un exercițiu militar în Marea Neagră.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close