Antena 3 CNN Actualitate Drum dintre județele Brașov și Prahova, reabilitat pentru a deveni rută alternativă la Valea Prahovei

Drum dintre județele Brașov și Prahova, reabilitat pentru a deveni rută alternativă la Valea Prahovei

Ofertele de contractare a serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov, au fost deschise. Drumul urmează să fie, după modernizare, o alternativă pentru Valea Prahovei.

Drum dintre județele Brașov și Prahova, reabilitat pentru a deveni rută alternativă la Valea Prahovei
Sursa foto: Pixabay
19 Mai 2020   •   22:20

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, au fost deschise ofertele pentru contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”.

Două tronsoane de drum de aproximativ 24 de km în total, vor fi reabilitate, acestea aparținând de Consiliul Județean Prahova și de Consiliul Județean Brașov.

Drumul Județean 102 I Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov este în mare parte neasfaltat, cu sectoare de drum forestier, iar investiția presupune atât exproprieri de terenuri, cât și relocare de utilități.

„Conform estimărilor, până la sfârșitul anului se dorește demararea procedurii de achiziție publică privind achiziția lucrărilor de execuție pentru „Reabilitarea și modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”. Achiziția presupune studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situație pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic și hidrogeologic, documentația pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică, studiul de fezabilitate, certificate de urbanism, avize, acorduri și studii specifice”, se arată în comunicatul citat.

Se estimează că realizarea acestor studii va fi de patru luni, iar valoarea estimată este de 2.873.805 lei, fără TVA.

Finanțarea obiectivului de investiții va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și se va realiza prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: valea prahovei ruta alternativa
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close