Antena 3 CNN Actualitate Drumul către sparanghelul nemțesc. Cât de ușor se pleacă în Germania, chiar din zonele carantinate

Drumul către sparanghelul nemțesc. Cât de ușor se pleacă în Germania, chiar din zonele carantinate

Mii de români verifică zilnic anunțurile postate pe internet pentru a-și găsi de muncă în afara granițelor noastre. În special datorită faptului că imaginile venite de la cei care au ajuns acolo arată clar că munca nu este una deosebit de grea.

Drumul către sparanghelul nemțesc. Cât de ușor se pleacă în Germania, chiar din zonele carantinate
Sursa foto: pixabay
16 Apr 2020   •   11:15

”Sparanghel, băieți, facem bani! Mergeți, fraților la muncă! Se câștigă foarte bine la sparanghel. Faci 150 euro la zi!”, se arată într-una din filmările primite la de muncitorii care au ajuns deja în Germania. 

În condițiile în care mii se români, fie au fost trimiși în șomaj tehnic, fie au fost concediați, alternativa vine de pe piața de muncă din străinătate, în special din Germania, unde există mii de locuri de muncă destinate românilor. 

Jurnaliștii Antena3 au dorit să afle cât de greu este să pleci în această perioadă, în condițiile în care până și localnicii zonelor aflate în carantină au reușit să ajungă peste hotare, motiv pentru care au luat legătura cu o agenție de recrutare, .

”Sparanghel nu avem, au plecat deja. Avem pe 20 plecare la căpșune și zmeură”, este primul răspuns venit de la firma de recrutare. 

Reprezentantul firmei spune, de asemenea, că, dacă plecarea se face cu contract de muncă, nu vor exista niciun fel de piedici, chiar și în cazul în care pretendentul la un loc de muncă este ieșit proaspăt din carantină. 

Cu alte cuvinte, soluții se găsesc la toate problemele, iar plecările se fac în termen de doar câteva zile. 

Salariul unui muncitor sezonier poate ajunge chiar la 3.000 de euro pe lună. Se caută urgent culegători de hamei care pot rămâne apoi și la cules de căpșune și de sparanghel. 

Când toți pașii au fost îndepliniți, firmele de recrutare trimit posibililor angajați documentele pe care trebuie să le semneze și să le ia cu ei spre aeroportul de unde pleacă spre Germania.

×
Subiecte în articol: muncitor sparanghel Germania
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close