Antena 3 CNN Actualitate DSP București: În acest moment nu se impune carantinarea Capitalei

DSP București: În acest moment nu se impune carantinarea Capitalei

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și șefa Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, au declarat vineri că la acest moment nu se pune problema carantinării Capitalei și că nu a fost luată în discuție o astfel de măsură.

DSP București: În acest moment nu se impune carantinarea Capitalei
de Gabriel Dano    |    11 Dec 2020   •   15:30

Oficiali sunt de părere că "degeaba" sunt impuse noi restricții dacă nu se respectă cele în vigoare deja.

Întrebată despre numărul mare de cazuri zilnice de COVID-19 în București, Oana Nicolescu a afirmat: 

"Cifrele sunt ingrijoratoaore de la început. Avem o medie de 1.700 de persoane confirmate zilnic. Să nu uitam că am avut 1 decembrie, zile libere. Indiferent câte măsuri vom lua, dacă nu se respectă cele care există, nu vom reuși să scădem numărul de cazuri".

Declarațiile au fost făcute la finalul unei întâlniri a autorităților locale și a conducerii DSP București cu reprezentanții marilor magazine.

"La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, dar în mod categoric vom intensifica controlalele și vom supraveghea modul în care sunt respectate măsurile aflate deja în vigoare. (...) O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori. La acest moment nu suntem în situația de a discuta despre această măsură. Dacă vom ajunge să discutăm o asemenea măsură, vom lua și această măsură. Sunt mulți indicatori de care INSP și DSP țin cont când propun o asemenea măsură (...) La acest moment nu este nevoie să fie luate alte masuri pentru ca degeaba iei alte masuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt", a declarat prefectul Capitalei.

 

Vineri, Capitala a ajuns la cea mai mare rată de infectare din România, raportat la mia de locuitori - 7.04.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că se va continua transferul pacienţilor cu COVID-19 din Capitală în spitale din alte zone, pentru că presiunea pe unitățile medicale din București este "foarte mare".

 

 

 

×
Subiecte în articol: București dsp carantină
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close