Antena 3 CNN Actualitate Asociaţiile de părinţi, mesaj pentru autorităţi: "Nu putem ţine şcoala deschisă oricum şi oricând. Situaţia este cruntă"

Asociaţiile de părinţi, mesaj pentru autorităţi: "Nu putem ţine şcoala deschisă oricum şi oricând. Situaţia este cruntă"

Iulian Cristache, preşedintele Federației Asociațiilor de Părinți, a comentat declaraţiile ministrului demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a spus că DSP şi-a depășit atribuțiile când a propus intrarea în online.

Asociaţiile de părinţi, mesaj pentru autorităţi: "Nu putem ţine şcoala deschisă oricum şi oricând. Situaţia este cruntă"
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2021   •   16:43

Scandal pe închiderea şcolilor în Ilfov. DSP Ilfov recomandă unităților şcolare să intre în regim online. În schimb, ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu este de acord şi spune că Direcția de Sănătate Publică îşi depășește atribuțiile.

Întrebat cine îi apără pe copii, mai ales că în ultima perioadă multe unități şcolare au devenit focare COVID, Iulian Cristache, preşedintele Federației Asociațiilor de Părinți a precizat că ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, poate avea dreptate până la un anumit punct.

„Nu avem teste, nu avem resurse medicale la nivelul unităților de învăţământ"

„Domnul ministrul poate avea dreptate până la un anumit punct că vorbim de un ordin comun. Dar situaţia este cruntă. Adică nu ne putem dori menţinerea deschiderii şcolilor oricum şi oricând.

Nu avem teste, nu avem resurse medicale la nivelul unităților de învăţământ. În acest moment având în vedere gravitatea faptelor şi ceea ce se întâmplă efectiv în şcoli pentru ordinul comun este bine reglementat, deşi are nişte pasaje şi articole confuze, dar în şcoli este jale.

„Nu mai este vorba de o ambiție personală, ci vorbim despre sănătatea noastră ca ţară, ca societate"

Să înțeleagă că dacă DSP Ilfov a decis acest lucru la nivel de competența medicală, la care ministrul Educaţiei nu ar trebui să aibă niciun punct de vedere.(...) Părinţii sunt efectiv disperați. Avem părinți şi profesori cu comorbidităţi care nu sunt prinşi în ordinul comun.

Deci nu mai este vorba de o ambiție personală, aşa cum o simt la nivelul actualului ministru interimar (nr. Cseke Attila), ci vorbim despre sănătatea noastră ca ţară, ca societate", a spus Iulian Cristache, preşedintele Federației Asociațiilor de Părinți.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close