Antena 3 CNN Actualitate DSP Prahova, lămuriri în cazul soților decedați după vaccinare: "La data vaccinării erau deja în perioada de incubație"

DSP Prahova, lămuriri în cazul soților decedați după vaccinare: "La data vaccinării erau deja în perioada de incubație"

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat rezultatul verificărilor, realizate în cazul celor doi soți decedați la scurt timp după vaccinare. DSP a anunțat că nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între vaccin și cauza decesului celor doi.

DSP Prahova, lămuriri în cazul soților decedați după vaccinare: "La data vaccinării erau deja în perioada de incubație"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Mar 2021   •   21:41

Oficialii DSP Prahova transmit că cele două persoane nu prezentau simptome la momentul vaccinării, iar primele semne ale bolii ar fi apărut după două zile de la inoculare.

”În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare, a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și achetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului”, anunță DSP Prahova.

În urma anchetei, DSP Prahova a constatat că cei doi soți din satul Mineri, o femeie în vârstă de 66 de ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani, au fost vaccinați la data de 3 martie, la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Câmpina.

La acel moment, în punctul de triaj ”nu au fost identificate contraidicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare”, după cum se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Potrivit datelor oferite de DSP, cei doi soți au chemat ambulanța în cursul zilei de 6 martie, atunci când acuzau amețeli și stare generală modificată. După ce au fost consultați, au fost tradferați la UPU din Spitalul Județean Ploiești, acolo unde au fost și confirmați pozitiv cu COVID-19.

Ulterior, aceștia au fost transferați în secția de ATI pentru că au dezvoltat o formă severă a bolii. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că primele simptome ale celor doi soți au fost semnalate în cursul zilei de 5 martie.

”Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, a mai precizat DSP în comunicat.

×
Subiecte în articol: DSP Prahova vaccinare deces COVID-19
Parteneri
Lista completă cu măsurile fiscale și ce impact vor avea în 2023 şi 2024
x close