Antena 3 CNN Actualitate DSU, despre ceremonia de înmormântare a ÎPS Pimen: Nu s-au dat derogări de la normele de sănătate publică

DSU, despre ceremonia de înmormântare a ÎPS Pimen: Nu s-au dat derogări de la normele de sănătate publică

Departamentul pentru Situații de Urgență menționează că nu au fost făcute derogări de la normele de sănătate publică pentru ceremonia de înmormântare a ÎPS Pimen, care a avut loc vineri.

DSU, despre ceremonia de înmormântare a ÎPS Pimen: Nu s-au dat derogări de la normele de sănătate publică
Sursa foto: Facebook/doxologia
25 Mai 2020   •   16:47

Informarea vine după ce în spațiul public au apărut imagini în care credincioșii prezenți nu respectă distanțarea socială și chiar sărută sicriul arhiepiscopului care a murit din cauza complicațiilor induse de infectarea cu coronavirus.

”În data de 20 mai 2020, odată cu trecerea în neființă a Părintelui Arhiepiscop Pimen, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a trimis o solicitare atât Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției cât și Institutului Național de Sănătate Publică în vederea obținerii unei aprobări de a realiza slujba de înmormântare a Înaltpreasfințitului Părinte, amintit anterior. Solicitarea prevede două variante surprinse sub forma unui program, în care sunt prevăzute, în detaliu, cursul desfășurării ceremoniei de înmormântare, cu reguli privind respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială.”, se arată în informarea transmisă luni de DSU. 

DSU susține că variantele trimise de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, ce au fost aprobate pozitiv de autoritățile din sănătate, prevedeau respectarea măsurilor aflate în vigoare odată cu intrarea stării de alertă și anume distanțare socială, respectiv minim 2 metri între participanți, precum și purtarea măștilor de protecție.

„Date fiind informațiile și materialele foto-video apărute în spațiul public de la slujba de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen, comunicăm faptul că organizatorul nu a obținut o derogare din partea INSP, CNCCI pentru realizarea acestei ceremonii. Nerespectarea măsurilor de distanțare și de protecție a celor prezenți din timpul slujbei, conform materialelor apărute în mass-media, exced competențelor noastre.”, se mai arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Pimen
Parteneri
Cutremure puternice, simultan, în două județe din România!
x close