Antena 3 CNN Actualitate DSU: ”În perioada pandemiei nu au fost achiziționate izolete de către DSU sau IGSU”

DSU: ”În perioada pandemiei nu au fost achiziționate izolete de către DSU sau IGSU”

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) susține faptul că DSU și IGSU nu au achiziționat izolete în perioada pandemiei.

DSU: ”În perioada pandemiei nu au fost achiziționate izolete de către DSU sau IGSU”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2023   •   01:59

Replica DSU vine în contextul știrii difuzate și publicate de Antena 3 CNN: Tunurile de sute de milioane de euro din pandemie. Pe lista DNA stau dosare cu nume grele care au profitat de suferința oamenilor.

”Ca urmare a informațiilor furnizate opiniei publice la postul de televiziune Antena 3, în cadrul emisiunii „Ediție specială”, pentru corecta informare a mass-media și a opiniei publice, biroul de presă al DSU este abilitat să facă următoarele precizări:

În data de 09 decembrie a.c., în cadrul emisiunii „Ediție specială”, de la postul de televiziune Antena 3, în diferite momente ale acestei ediții, pe burtieră a circulat următorul mesaj: „Audierea lui Arafat: dosar deschis pentru izoletele din pandemie”.

Pentru corecta informare a opiniei publice precizăm faptul că în perioada pandemiei, contrar informațiilor răspândite continuu și tendențios, NU AU FOST ACHIZITIONATE IZOLETE de către DSU sau IGSU, cele utilizate fiind în dotarea IGSU ca urmare a achiziției efectuate în perioada 2014-2015 pentru reducerea vulnerabilităților la o eventuală răspândire a infectiei EBOLA, fiind achiziționate câte o izoleta / județ, la momentul respectiv.

Aceste echipamente au fost folosite în faza incipientă a pandemiei, în contextul în care nu exista o răspândire intracomunitară și nu se cunoșteau foarte multe date despre virus și protecția împotriva lui. Motivul utilizării lor fiind protecția personalului de intervenție.

Totodată, important de menționat este faptul că în perioada pandemiei, în faza incipientă a acesteia, a fost încheiat un acord cadru privind achiziția de noi izolete, dar nu a fost semnat niciun contract subsecvent, din cauza răspândirii pe scară largă a infecțiilor, fapt care făcea ineficientă folosirea acestui tip de echipament”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență într-o postare pe Facebook.

Ca urmare a informațiilor furnizate opiniei publice la postul de televiziune Antena 3, în cadrul emisiunii „Ediție...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 9 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: DSU Raed Arafat
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close