Antena 3 CNN Actualitate Dublă comisie de anchetă în "cazul Călăraşi". Ponta: Preşedintele şi-a folosit funcţia pentru interese personale

Dublă comisie de anchetă în "cazul Călăraşi". Ponta: Preşedintele şi-a folosit funcţia pentru interese personale

Dublă comisie de anchetă în "cazul Călăraşi". Ponta: Preşedintele şi-a folosit funcţia pentru interese personale
20 Noi 2013   •   11:07

Afacerile cu terenurile de la Călăraşi ale preşedintelui Traian Băsescu vor fi anchetate de o comisie specială a Parlamentului. Este astfel a doua comisie care va verifica modul în care Ioana Băsescu a cumpărat cele 300 de hectare de teren cu credit bancar.

Victor Ponta spune că s-a luat această decizie la cererea liderilor de grup, dar încă nu se ştie cine va face parte din ea. Deocamdată se stabileşte regulamentul după care va lucra această comisie, după care se va stabili perioada în care vor avea loc dezbaterile şi audierile celor implicaţi.

"Întreaga afacere Călăraşi, în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care să reliefeze datele şi să le prezinte Parlamentului şi instituţiilor statului", a spus Victor Ponta.

"Prefectul de Galaţi a fost arestat pentru că a dat un telefon să nu fie schimbat cineva din funcţie. Preşedintele ţării a dat un telefon să nu fie schimbat cineva din funcţie şi nu păţeşte nimic. Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi", a spus premierul Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ioana Basescu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close