Antena 3 CNN Actualitate Duminică este ziua alegerilor. Află aici tot ce trebuie să ştii despre vot

Duminică este ziua alegerilor. Află aici tot ce trebuie să ştii despre vot

Duminică este ziua alegerilor. Află aici tot ce trebuie să ştii despre vot
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Iun 2012   •   10:43

Nu plecaţi în vizită sau în excursie dacă vreţi să votaţi! Vă puteţi alege primarul, şeful de Consiliu Judeţean şi consilierii doar la secţia de votare la care sunteţi arondaţi. Adică acolo unde aveţi domiciliul sau reşedinţa. 

Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre modul în care puteţi vota:

La alegerile locale din 10 iunie uitaţi de cartea de alegător. Puteţi vota doar cu buletinul de identitate, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu sau carnetul militar pentru elevii din şcolile militare.

Veţi primi cel mult patru buletine de vot. Unul pentru primar, al doilea pentru şefia Consiliului Judeţean, al treilea pentru consilierii locali, iar al patrulea pentru consilierii judeţeni. În cazul municipiului Bucureşti vă veţi alege Primarul General, primarul de sector, consilierii locali şi consilierii generali, deci tot patru buletine de vot.

Puneţi ştampila doar pe candidatul dorit şi încercaţi să nu depăşiţi patrulaterul în care este scris numele candidatului. Dacă ştampilaţi mai mulţi candidaţi votul va fi considerat nul. În cabina de vot pot intra însoţiţi doar nevăzătorii.

Pot vota doar cetăţenii care au împlinit 18 ani, sau împlinesc vârsta chiar în ziua votării. Votarea începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Nu uitaţi, votul multiplu se pedepseşte cu închisoarea.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close