Antena 3 CNN Actualitate Duminică se reiau alegerile locale în mai multe localităţi din ţară

Duminică se reiau alegerile locale în mai multe localităţi din ţară

Duminică se reiau alegerile locale în mai multe localităţi din ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Iun 2012   •   09:51

Biroul Electoral Central (BEC) a decis reluarea, duminică, 24 iunie, a alegerilor în mai multe localităţi din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Arad, Călăraşi, Constanţa şi Maramureş.
   
Astfel, pentru funcţia de primar vor fi organizate alegeri în localităţile Moeciu (judeţul Dâmboviţa), Răsmireşti (judeţul Teleorman) şi Târnova (judeţul Arad).
   
De asemenea, s-a mai decis repetarea alegerilor pentru funcţia de primar, dar şi pentru Consiliul Local în localităţile Curcani (judeţul Călăraşi) şi Mangalia (judeţul Constanţa).
   
În acelaşi timp, în circumscripţia Mireşu Mare din Maramureş se va organiza turul doi al alegerilor, fiind situaţie de balotaj, preciza Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC, cu prilejul anunţării rezultatelor finale ale scrutinului din 10 iunie.
   
Decizia de reluare a alegerilor a fost luată în urma analizei reclamaţiilor venite din teritoriu, care au dus la concluzia că rezultatul alegerilor a fost viciat din diferite cauze în localităţile amintite.
   
'Dovezile depuse la dosar au fost din cele mai variate, dar toate duceau către ideea afectării rezultatului final al alegerilor. Reclamaţiile au pornit de la prelungirea votării peste ora 21,00, până la întocmirea greşită a unor procese verbale şi diferenţe foarte mici între candidaţi de primar, între două sau patru voturi. Oricum, documentaţiile vor fi afişate pe site-ul BEC integral, pentru că sunt informaţii publice', amintea, la acel moment Marian Muhuleţ.
   
La alegerile din 10 iunie Uniunea Social Liberală (USL) a obţinut cele mai multe mandate pentru funcţia de primar la alegerile locale din 10 iunie - 1.322, adică 41,57% din voturi, fiind urmată de PDL cu 498 de mandate (15,66%) şi PSD cu 378 de mandate (11,88%), potrivit datelor finale după centralizarea proceselor verbale din toate cele 3.186 de circumscripţii electorale.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close