Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație! Dumitru Chiriță: ”ANRE nu a primit în mod oficial de la ENEL nicio notificare despre plecarea din România”

Răsturnare de situație! Dumitru Chiriță: ”ANRE nu a primit în mod oficial de la ENEL nicio notificare despre plecarea din România”

ANRE nu a primit în mod oficial de la ENEL nicio notificare despre plecarea din România, arată președintele ANRE, după ce în spațiul public a apărut informația că grupul italian intenționează să plece din țara noastră.

Răsturnare de situație! Dumitru Chiriță: ”ANRE nu a primit în mod oficial de la ENEL nicio notificare despre plecarea din România”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    22 Noi 2022   •   14:27

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2022, conform cărora grupul italian de utilități Enel și-a anunțat intenția de a pleca din România în cursul anului 2023, respectiv, a anunțat o eventuală intenție de vânzare a unor active aparținând grupului ENEL, fac precizarea că acest gen de situație nu presupune ieșirea din piața de energie a companiei Enel România, ci poate presupune doar schimbarea proprietarului activelor/schimbarea acționariatului etc. Mai mult decât atât, menționez că ANRE nu a primit în mod oficial de la acest operator economic licențiat nici o notificare în acest sens, așa cum prevede legea”, arată Dumitru Chiriță, președintele ANRE.

El reamintește că, în ceea ce privește asigurarea furnizării de energie electrică/gaze naturale clienților finali și în perspectiva respectării drepturilor acestora, ANRE a aprobat două acte normative care garantează accesul neîntrerupt la cele două utilități, și anume Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 91/2022, respectiv Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 173/2020.

„Cu toate acestea, doresc să subliniez faptul că în situația în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piața din România, clienții finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz”, încheie Chiriță, potrivit Mediafax

 

×
Subiecte în articol: ANRE Enel
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close