Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Chiriţă, şeful demis al ANRE, vizează o poziţie în aceeaşi instituţie: "Ar fi putut conduce din umbră"

Dumitru Chiriţă, şeful demis al ANRE, vizează o poziţie în aceeaşi instituţie: "Ar fi putut conduce din umbră"

Dumitru Chiriţă, preşedintele demis al Autorităţii Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ar viza o poziţie în aceeaşi instituţie, motiv pentru care ar face presiuni asupra noului preşedinte pentru a-l numi consilier.

Dumitru Chiriţă, şeful demis al ANRE, vizează o poziţie în aceeaşi instituţie: "Ar fi putut conduce din umbră"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2023   •   14:36

După ce mandatul de preşedinte i-a fost prelungit cu şase luni, Dumitru Chiriţă a fost demis de la conducerea ANRE şi înlocuit cu George Niculescu, numit de PNL.

Dumitru Chiriţă a fost numit la şefia ANRE în anul 2017 şi a câştigat, potrivit declaraţiilor de avere, câte 150.000 de euro în fiecare an.

În perioada în care acesta s-a aflat în funcţia de preşedinte, ANRE a traversat unele dintre cele mai importante momente ale pieţei energiei din România, printre care şi liberalizarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale, dar şi criza de anul trecut.

Potrivit unor surse citate de Newsweek, Dumitru Chiriţă ar încerca acum să "conducă ANRE din umbră".

"Pur și simplu nu se dă dus din ANRE. Îl presează pe noul președinte să îl numească consilier al vicepreședintelui ANRE numit de PSD. Ca și consilier are dreptul sa cheme în birou pe orice funcționar și sa îl chestioneze. Practic ar fi putut conduce ANRE din umbră", au declarat surse din cadrul ANRE pentru Newsweek.

În legătură cu acest subiect, Dumitru Chiriţă a negat că şi-ar dori vreo funcţie la Electrica sau Hidroelectrica, însă nu a comentat dacă îşi doreşte să rămână pe o poziţie în cadrul ANRE.

În prezent, fiica lui Dumitru Chiriţă, Laura Chiriţă, lucrează pentru Departamentul Juridic al ANRE, după ce, anterior, a fost şeful departamentului juridic al Transelectrica. Totuşi, fiica lui Dumitru Chiriţă nu a specificat în declaraţiile de avere veniturile pe care le încasează la ANRE.

×
Subiecte în articol: Dumitru Chiriţă ANRE
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close