Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Pelican, despre interzicerea micilor: "Este clar un interes economic"

Dumitru Pelican, despre interzicerea micilor: "Este clar un interes economic"

Dumitru Pelican, despre interzicerea micilor: "Este clar un interes economic"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   20:27
Senatorul PC Dumitru Pelican crede că subiectul micilor abordat de Uniunea Europeană denotă un interes economic şi este de părere că România nu va pierde acest preparat alimentar.
 
"Mi s-a părut o glumă proastă. De secole românii mănâncă mici (...). Este clar un interes economic. (...) Când se vând mii de tone de carne tocată, când se strâng milioane de euro, vă daţi seama că interesul există. Absolut e vorba de un interes economic. Sper să nu pierdem acest brand, pentru că nu se poate. Eu cred că aşa ceva nu se va întâmpla, ei au încercat, au sugerat, iar reacţiile par destul de ferme", a arătat senatorul PC Dumitru Pelican, în ediţia de luni a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
 
În plus, ca biolog, Pelican susţine că bicarbonatul de sodiu nu dăunează sănătăţii.

"Dacă bicarbonatul face rău, înseamnă că am învăţat degeaba", a spus politicianul.

Pe 1 mai, premierul
 Victor Ponta spunea că alimentul tradiţional de 1 mai este în siguranţăDupă ce o ţară întreagă s-a alarmat că micii ar putea fi interzişi, şeful Guvernului a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

"Aia a fost o poveste pentru presă, am şi primit azi informare de la Departamentul pentru afaceri europene să liniştesc lumea, nu se interzic micii", a spus, de 1 mai, prim-ministrul Victor Ponta.

Vestea că micii ar putea fi interzişi de UE a apărut la recent
. În media se spune că mititeii riscă să dispară de pe piaţă, din cauză că bicarbonatul de sodiu, denumit în lista aditivilor alimentari E-500, nu mai poate fi utilizat în carnea preparată. 




×
Subiecte în articol: mici carne
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close