Antena 3 CNN Actualitate Dunărea, în pericol de poluare cu tone de deşeuri din cauza precipitaţiilor abundente

Dunărea, în pericol de poluare cu tone de deşeuri din cauza precipitaţiilor abundente

Dunărea, în pericol de poluare cu tone de deşeuri din cauza precipitaţiilor abundente
16 Mai 2010   •   21:10

Pericol de poluare pe Dunăre, după ce tone de deşeuri au ajuns duminică sub viaductul de la Orşova care traversează Drumul naţional 6, transmite Mediafax.


În noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona muntoasă a judeţului Mehedinţi, precipitaţiile au depăşit 40 de litri pe metrul pătrat. Apa scursă de pe versanţi a transportat deşeurile în apropierea golfului, sub viaductul care traversează DN 6, a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi, Adrian Drăghici, citat de Mediafax.

Astfel, pe râul Cerna s-a format o pânză de gunoaie, formată din PET-uri, deşeuri menagere, resturi vegetale şi gunoaie de grajd. Pânza de gunoaie măsoară, potrivit sursei citate, 150 de metri lungime şi aproximativ 50 de metri lăţime.


Deşeurile riscă să ajungă în Dunăre din cauza debitului ridicat al fluviului (6.400 metri cubi pe secundă). Apele Române Caraş-Severin gestionează acest tip de probleme, iar reprezentanţii instituţiei au precizat că se vor deplasa luni la Orşova pentru a lua măsuri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dunare poluare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close