Antena 3 Actualitate Dunărea, POLUATĂ cu produse petroliere

Dunărea, POLUATĂ cu produse petroliere

de G.S.    |    27 Oct 2013   •   14:46
Dunărea, POLUATĂ cu produse petroliere
Sursa foto: Foto: Agerpres
Dunărea a fost poluată cu produse petroliere, duminică, în zona localităţii Salcia, în judeţul Mehedinţi, pata având o lungime de aproximativ un kilometru, la 20 de metri de malul românesc, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Române (SGA) intervenind pentru neutralizare, conform Mediafax.
Pata de petrol a fost depistată, duminică, de către poliţiştii de frontieră aflaţi în patrulă.
Potrivit acestora, pata a fost descoperită la kilometrii fluviali 925-926, în dreptul localităţii mehedinţene Salcia, la 20 de metri de malul românesc.
"Colegii noştri au fost informaţi de către poliţiştii de frontieră şi au plecat în zonă cu laboratorul pentru prelevarea probelor şi pentru intervenţia cu produse de neutralizare", a declarat purtătorul de cuvânt al SGA Mehedinţi, Magda Dincă.
Odată cu intervenţia la faţa locului cu materiale biodegradabile, autorităţile fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de poluare, însă, cel mai probabil, produsul petrolier a fost deversat în Dunăre pe timpul nopţii de o navă aflată în tranzit.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close