Antena 3 CNN Actualitate Dunărea stagnează la Galaţi. Localnicii speră ca digul să reziste la vârful de viitură

Dunărea stagnează la Galaţi. Localnicii speră ca digul să reziste la vârful de viitură

Dunărea stagnează la Galaţi. Localnicii speră ca digul să reziste la vârful de viitură
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iul 2010   •   20:32

Hidrologii au prelungit avertizarea cod roşu de inundaţii pe râul Prut până joi dimineaţă la ora 10 iar meteorologii au emis cod portocaliu de ploi şi vijelii în  Maramureş şi alte cinci judeţe. În ultimele 24 de ore aproape 90 de gospodării şi peste 20 de locuinţe, au fost afectate de inundaţii. Deocamdată, toată atenţia se îndreaptă spre Galaţi acolo unde Dunărea ameninţă oraşul. preşedintele Traian Băsescu dă însă asigurări că digul de protecţie va rezista şi Galaţiul este în afara iscului de inundare.

Dunărea a stagnat miercuri la Galaţi, dar oamenii se întreabă dacă digurile din Luncă vor face faţă până când apa se va retrage. Orice creştere a nivelului Dunării înseamnă o posibilă evacuare. Autorităţile îi asigură pe gălăţeni că digul va rezista viiturii prognozată pentru sâmbătă, când se aşteaptă un nivel maxim de 682 de centimetri. Şi preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări la Galaţi că digul nu va ceda.

Între timp, în localitatea Borcea din judeţul Călăraşi, 400 de gospodării sunt la un pas de a fi inundate, dacă digul de protecţie va ceda. Oamenii spun că e o chestiune de ore.

Ploile au devastat şi localitatea Telega, judeţul Prahova. Râul Sărata a ieşit din matcă şi o jumătate din comună a fost inundată. Marţi seară, pe şosea, puhoaile ajungeau şi la un metru şi jumătate. Au fost mutate din loc maşini, mai multe podeţe au fost distruse, iar şcoala din localitate şi mai multe case au fost inundate. Pământul a început să o ia la vale şi ameninţă câteva case.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Galați Dunare dig
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close