Antena 3 CNN Actualitate Dunărea, sufocată de tone de gunoaie aduse de pe versanţi de apele umflate ale râului Cerna

Dunărea, sufocată de tone de gunoaie aduse de pe versanţi de apele umflate ale râului Cerna

Dunărea, sufocată de tone de gunoaie aduse de pe versanţi de apele umflate ale râului Cerna
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mai 2012   •   17:15

Tone de gunoaie au fost aduse în Dunăre, de pe versanţi, de apele umflate ale râului Cerna, sportivii de la Clubul de kaiac-canoe din Orşova, din judeţul Mehedinţi, neputându-şi desfăşura antrenamentele pe fluviu, informează Mediafax.
   
Ploile abundente din ultimele zile au făcut ca albia râului Cerna să crească şi să strângă de pe versanţi tone de resturi menajere, vegetale şi PET-uri care au fost aduse mai întâi în gura de vărsare a râului în Dunăre şi mai apoi să ajungă în fluviu.
   
Potrivit antrenorului de kaiac-canoe a Clubului Sportiv Orşova, Beniamin Zabet, pânza de zeci de metri pătraţi de gunoaie care s-a format pe malul fluviului Dunărea face imposibilă desfăşurarea antrenamentelor în această perioadă.
   
"Toate antrenamentele noastre sunt compromise, în aceste zile nu putem să le desfăşurăm. Există riscul, în afară de compromiterea antrenamentelor, să compromitem şi bărcile. Avem şi bărci mai valoroase cu care mai participăm la competiţiile naţionale şi internaţionale şi acestea nu le putem folosi pentru că sunt buşteni, trunchiuri de copac, pet-uri" , a explicat Zabet.
   
Pe de altă parte, peisajul de pe faleza Dunării din Orşova este unul dezolant având în vedere întinderea de câteva sute de metri pătraţi pe care se află gunoaiele.
       
Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi, Dan Budu, au fost deja anunţate autorităţile de la Apele Române Caraş-Severin care trebuie să se ocupe de curăţarea fluviului.
       

×
Subiecte în articol: Dunare mehedinti Orsova
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close