Antena 3 CNN Actualitate După 42 de zile de grevă a foamei, o învaţătoare din Caracal nu renunţă la protest (VIDEO)

După 42 de zile de grevă a foamei, o învaţătoare din Caracal nu renunţă la protest (VIDEO)

După 42 de zile de grevă a foamei, o învaţătoare din Caracal nu renunţă la protest (VIDEO)
04 Oct 2010   •   20:46

O învăţătoare din Caracal, aflată de 42 de zile în greva foamei, e decisă să nu renunţe. De pe patul de spital, Cristiana Anghel le transmite autorităţilor că nu va renunţa la grevă până când salariile dascălilor nu vor fi mărite.

Cristina Anghel a intrat în cea de-a 42-a zi de grevă a foamei. Ultimele trei le-a petrecut internată la Institutul de Boli Metabolice din Bucureşti. A slăbit 10 kilograme, are cearcăne adânci în jurul ochilor, dar nu se plânge.

?Acum chiar credeţi că o să mă apuc să plâng la televizor? E clar că nu mă simt bine. E clar că ai probleme, dar nu într-atât de rău încât să nu pot să vorbesc şi să nu pot să duc protestul mai departe. Cele mai grele zile au fost ziua a noua şi 20. În ziua a noua am deschis frigiderul de 30 de ori şi am zis: renunţ la protest, mănânc. Şi apoi m-am gândit că nu are sens, că pot să mănânc după aceea cât vreau ?, a declarat învăţătoarea Cristina Anghel.

Ea cere un singur lucru: aplicarea legii care majorează lefurile cadrelor didactice cu 50%.

?Să se aplice legea, să trăim într-un stat de drept! Nu se poate ca toată lumea să-şi ia bagajele şi să plece pe alte tărâmuri de soare pline?, a spus Cristina Anghel.

Vineri, învăţătoarea a fost vizitată de şeful Educaţiei. ?A promis că va face tot ce depinde de dumnealui ca să rezolve această situaţie şi să mă scoată din această formă de protest?, a precizat învăţătoarea.

Ea este încă în grevă. Semn că de ministrul Educaţiei n-a rezolvat. Iar femeia nu are de gând să renunţe.

?După 42 de zile, nu mai există drum de întoarcere. Tot înainte!?, a mai spus Cristina Anghel.

Observator

×
Subiecte în articol: greva foamei cristiana anghel
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close