Antena 3 CNN Actualitate După 70 de ani, amatorii de croaziere se pot orienta spre Portul Constanţa

După 70 de ani, amatorii de croaziere se pot orienta spre Portul Constanţa

După 70 de ani, amatorii de croaziere se pot orienta spre Portul Constanţa
28 Sep 2013   •   14:45
Romanii care vor să plece in croaziere pot face acest lucru de acum chiar din Portul Constanta . Dupa aproape 70 de ani de pauză,  prima nava de croazieră a parasit  portul cu aproape 100 de romani la bord. Doi dintre ei, în luna de miere.
 
Nava MSC Musica a fost cea care a dat startul croazierelor cu imbarcare din Portul Constanta. La bordul navei, turiştii au toate facilitatile similare unui hotel de 5 stele. Peste 1.000 de cabine, mai multe restaurante şi baruri, teatru, internet cafe, teren de tenis şi un centru SPA.
 
Pana acum romanii dornici de astfel de calatorii erau nevoiti sa zboare mai intai pana in Italia, Danemarca, Germania sau Franta. 
 
Pentru o astfel de croaziera romanii platesc intre 800 si 1000 de euro. La bordul navei au toate facilitatile similare unui hotel de 5 stele. 1275 cabine, 13 lifturi, patru restaurante, 15 baruri, casino, teatru, internet cafe, teren de tenis, trei piscine, si un centru SPA, toate stau la dispozitia turistilor non stop. 
 
Turistii mai scot bani din buzunar si pentru bacsisurile ospatarilor sau cameristelor dar si pentru excursiile optionale. Nimeni insa nu se plange. 
 
Printre cei care au urcat astazi la bord se afla si acesti doi tineri proaspat casatoriti. Iar croaziera a fost cadoul de nunta pe care si l-au facut unul celuilalt. 
 
Din Romania nava va ajunge in Italia, Grecia, Turcia, icraina si apoi din nou in Portul Constanta. Tot de aici vor mai pleca in aceasta toamna alte dou nave de croaziera cu posbilitatea ca romanii sa se imbarce la bord. 
 
Costurile pentru aceste croaziere vor porni chiar si de la 250 de euro, ptr patru nopti. De anul viitor insa vor fi operate 11 astfel de plecari. Se estimeaza astfel ca anul viitor numarul turistilor romani care se vor imbarca fie din portul Constanta fie din alte porturi ale lumii, pe astfel ne nave, va ajunge la 4000.
 

×
Subiecte în articol: bar restaurant preturi turisti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close