Antena 3 CNN Actualitate După arestare, Hayssam s-a plâns preşedintelui că este arestat deşi i s-a promis altceva

După arestare, Hayssam s-a plâns preşedintelui că este arestat deşi i s-a promis altceva

După arestare, Hayssam s-a plâns preşedintelui că este arestat deşi i s-a promis altceva
Sursa foto: omar hayssam
23 Oct 2009   •   10:12

Tema răpirii din Irak revine în actualitate, după ce în presă a apărut stenograma discuţiei ce a avut loc pe 9 septembrie 2005 între generalul Constantin Degeratu, la acea dată consilier pe probleme de siguranţă naţională al lui Traian Băsescu, şi Omar Hayssam, sirianul aflat de şase luni în stare de arest sub acuzaţia de terorism.
Gardianul menţionează o locaţie a Jandarmeriei Române din Băneasa, sediul Academiei de Politţe sau sediul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Publicaţia notează că în cursul discuţiei, Hayssam îi spune lui Degeratu: "Între timp, aşa cum ştiţi, au fost câteva întâlniri cu Preşedintele. Şi atunci, eu chiar am început să întreb de presiunile care se făceau asupra mea şi domnul Preşedinte chiar mi-a spus: ŤIţi iei copiii şi du-te în America! Eu sunt Preşedintele României şi ai toate garanţiile!ť I-am spus: ŤDomnule Preşedinte, uitaţi, speculaţiile de care a aflat presa, sunt monitorizat..ť. ŤNu, te rog frumos să stai liniştit, eu îţi garantez că nu se atinge nimeni de un fir de păr de al tău!ť.
Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la cererea celui acuzat de terorism, care arăta că are date ce ţin de siguranţa naţională şi că vrea să discute cu preşedintele. Cu toate acestea, la întâlnire, el doar i-a reproşat generalului că este închis, deşi i s-a promis altceva.
Acesta s-a mai arătat revoltat şi din alte motive: ?eu am refuzat să dau până acum orice declaraţie, să nu fie intrepretată sau să înceapă cineva să facă tot felul de speculaţii şi să spună: ?Uite, Omar...? Când s-a întors Yassin, eu am fost chemat la sediul Academiei de Poliţie, la Băneasa, pentru întrebări, anchetă. Şi acolo era şi doctorul Yassin. Înăuntru, la masă, doctorul Yassin vorbea cu mine ca un anchetator. Pe urma, el mi-a făcut cu ochiul şi mi-a zis: ?Vrei să ieşim afară, să vorbim?? Ieşim afară. Şi când am ieşit afară, l-am intrebat: ?Doctore Yassin, ce se întâmplă? Ce ştiţi? Care este povestea?? Raspunsul lui a fost: ?Te rog să stai liniştit, oamenii sunt într-o locaţie sigură, treburile se vor rezolva cât de curand şi te rog să stai liniştit?. Chiar când eram atunci în anchetă, apăruse la televizor ultimatumul acela. Mi-a zis să stau liniştit, că de acum încolo sunt chestiuni tehnice şi chestiuni pur electorale. Ce înseamnă? De unde a venit asta? Eu am fost arestat în noaptea asta şi am fost adus la Preşedinte în acest sens: ?Vreau să stai liniştit, pentru că într-o lună cel mult se vor lămuri lucrurile?, discuta sirianul cu generalul Degeratu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close