Antena 3 CNN Actualitate După ce a fost acuzat de viol de un alt tânăr, Cristian Pomohaci a primit acum o nouă veste

După ce a fost acuzat de viol de un alt tânăr, Cristian Pomohaci a primit acum o nouă veste

După ce a fost acuzat de viol de un alt tânăr, Cristian Pomohaci a primit acum o nouă veste
07 Sep 2017   •   14:51

Mitropolia Ardealului va judeca pe 19 septembrie apelul făcut de Cristian Pomohaci la decizia de caterisire. Până atunci, fostul preot mai are timp să aducă dovezi prin care să demonstreze, aşa cum susţine el, că este nevinovat.

Decizia de caterisire a lui Cristian Pomohaci a fost luată de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, la sfârşitul lunii iulie, după ce în presă a apărut o înregistrare în care părintele cerea favoruri sexuale unui minor, potrivit stirileprotv.ro.

Pomohaci a făcut însă contestaţie, iar Mitropolia Ardealului va trebui să dea acum o decizie finală în acest caz. Consistoriul mitropolitan a admis şi cererea fostului preot de a aduce câţiva martori în faţa înalţilor prelaţi.

De asemenea, Cristian Pomohaci poate să aleagă şi un apărător bisericesc, specialist în drept canonic, atestat de către Patriarhia Română.

În paralel, procurorii de la Parchetul General îl cercetează pe Cristian Pomohaci pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Între timp au apărut noi acuzații împotriva sa. Un tânăr a vorbit despre copilăria sa în satul Moșuni, unde Cristian Pomohaci era preot paroh.

Tânărul Cristian Bota susține că la vârsta de 13 ani a fost abuzat sexual de Cristian Pomohaci, relatează ziardecluj.ro.

×
Subiecte în articol: Cristian Pomohaci
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close