Antena 3 CNN Actualitate După ce ne-am prăjit în cuptorul caniculei, furtunile cu tunete şi fulgere ne-au mai răcorit puţin

După ce ne-am prăjit în cuptorul caniculei, furtunile cu tunete şi fulgere ne-au mai răcorit puţin

După ce ne-am prăjit în cuptorul caniculei, furtunile cu tunete şi fulgere ne-au mai răcorit puţin
de O.P.    |    16 Iul 2012   •   05:39

După arşiţă, furtunile au făcut ravagii în mai multe zone ale ţării. În Bacău, în doar zece minute, vântul puternic a distrus acoperişurile unor locuinţe, a doborât copaci şi semafoare şi a rupt cabluri electrice. În plus, mai multe gospodarii au fost inundate.

Şi zona de munte a judeţului Suceava a fost lovită de o puternică furtună. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut pe carosabil şi pe calea ferată.

O furtună care a durat doar 15 minute a smuls zeci de copaci şi acoperişuri care au avariat mai multe maşini, dar au blocat şi drumuri. Vântul care a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră a rupt panouri publicitare, cabluri electrice şi de telefonie.

Zeci de echipaje de pompieri au lucrat pentru a îndepărta copacii şi resturile de acoperişuri de pe şosele.

Drumurile au fost blocate de copacii smulşi de furtună şi în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Furtuna a făcut însă şi victime. Un băiat de 12 ani dintr-un sat din Alba a murit lovit de fulger, în timp ce se întorcea cu animalele de la păscut.

Şi zona de munte a judeţului Suceava a fost lovită de vijelii. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi pe şosea şi pe calea ferată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vânt şi vijelii valabilă până în această seară la ora 21. În cursul zilei, vremea se vă răcori în toată ţara şi doar izolat în sudul extrem se vor mai înregistra la amiază valori de 35-36 de grade.

×
Subiecte în articol: furtuni vijelii meteo prognoza meteo
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close