Antena 3 CNN Actualitate După explozia de la maternitatea Giuleşti nu mai sunt locuri libere în spitale

După explozia de la maternitatea Giuleşti nu mai sunt locuri libere în spitale

După explozia de la maternitatea Giuleşti nu mai sunt locuri libere în spitale
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2010   •   19:32

Explozia de la Maternitatea Giuleşti are repercursiuni asupra tuturor spitalelor din Bucureşti. Nu mai sunt locuri libere. În trei spitale, la Caritas, Cantacuzino şi Filantropia mai există doar două incubatoare libere pentru tratarea bebeluşilor născuţi prematur.

Maternitatea Giuleşti este închisă. La fel şi Maternitatea Polizu. Nu mai primeşte gravide pentru că se face igienizare. Aşa că toate femeile însărcinate mai au doar câteva spitale unde pot naşte. Printre ele Filantropia, Cantacuzino şi Caritas.

Holurile sunt pline de gravide. Sau de proaspete mămici. Pentru ele, nu sunt probleme deosebite. Situaţia poate deveni delicată dacă e nevoie de incubatoare unde să fie ţinutţi copiii născuţi înainte de termen. În cele trei spitale care sunt în administrarea primăriei Capitalei mai erau libere doar două incubatoare.

Maternitatea Giuleşti avea 230 de paturi, dintre care 17 în secţia de neonatologie şi terapie intensivă pentru prematuri.

Medicii spun că nu vor fi probleme pentru femeile care urmează să nască normal sau prin cezariană. Dacă există însă un risc de naştere prematură, gravida ar trebui să ia legătura cu medicul care îi urmăreşte sarcina pentru a o îndruma spre unul din spitalele unde există incubatoarele necesare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: maternitate spital
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close