Antena 3 CNN Actualitate După Greblă vin alte nume grele. Cine mai este implicat în dosarul judecătorului CCR

După Greblă vin alte nume grele. Cine mai este implicat în dosarul judecătorului CCR

După Greblă vin alte nume grele. Cine mai este implicat în dosarul judecătorului CCR
de O.P.    |    23 Ian 2015   •   09:05

Opt persoane, printre care deputaţii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova, Horia Hăhăianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi şi alte patru persoane sunt urmărite penal în dosarul judecătorului Curţii Constituţionale (CC) Toni Greblă, potrivit DNA.

Despre Toni Grebă, DNA precizează că acesta este acuzat de: trafic de influenţă în formă continuată; două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Omul de afaceri Ion Bîrcină, finul lui Greblă şi administratorul mai multor firme, este urmărit penal pentru: cumpărare de influenţă, în formă continuată; constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate); dare de mită.

În dosar este cercetat şi generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române -1880, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Alt inculpat din cazul Greblă este Victor Dolghi, cetăţean din Republica Moldova, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat (în forma aderării şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

În privinţa deputaţilor PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova - membru în Consilul Naţional al PSD, respectiv vicepreşedinte al PSD Bacău -, acuzaţia este de folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.

Al optulea inculpat este Horia Hăhăianu, director în cadrul Transelectrica SA, care este urmărit penal pentru luare de mită şi complicitate la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.


×
Subiecte în articol: coruptie Toni Grebla CCR
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close