Antena 3 CNN Actualitate După gripa aviară, România stă sub amenințarea pestei porcine. Autoritățile au intrat în alertă

După gripa aviară, România stă sub amenințarea pestei porcine. Autoritățile au intrat în alertă

După gripa aviară, România stă sub amenințarea pestei porcine. Autoritățile au intrat în alertă
04 Ian 2017   •   23:29

Un focar de pestă porcină africană a fost descoperit în Ucraiana, foarte aroape de graniţa cu România. Autorităţile au luat măsuri imediat. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a informat Instituţia Prefectului Maramureş. În zona respectivă nu au mai evoluat până în prezent alte cazuri sau focare de pestă porcină africană, transmite Adevărul.

În perioada imediat următoare, DSVSA Maramureş va institui o serie de măsuri după cum urmează: informarea tuturor medicilor veterinari de liberă practică despre evoluţia bolii şi dispoziţii pentru supravegherea teritoriului, informarea proprietarilor de ferme comerciale de porcine pentru a-şi spori măsurile de biosecuritate, cooperarea cu inspectoratele teritoriale silvice şi cu asociaţiile de vânătoare pentru a spori supravegherea fondurilor de vânătoare şi notificarea oricărei suspiciuni de boală şi, de asemenea, informarea populaţiei, a micilor fermieri despre evoluţia bolii şi colaborarea pentru notificarea oricăror suspiciuni.

 

×
Subiecte în articol: pesta porcina alerta
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close