Antena 3 CNN Actualitate După o noapte furtunoasă, autorităţile au înregistrat peste 140 de intervenţii în Capitală

După o noapte furtunoasă, autorităţile au înregistrat peste 140 de intervenţii în Capitală

După o noapte furtunoasă, autorităţile au înregistrat peste 140 de intervenţii în Capitală
Sursa foto: Foto: Răzvan Sârbu
07 Ian 2012   •   16:38

După o noapte plină de ploaie şi vânt, mulţi bucureşteni au apelat autorităţile pentru ajutor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a avut peste 140 de intervenţii la care au participat aproape 500 de pompieri, informează Mediafax.

ISU Bucureşti a înregistrat până sâmbătă, la ora 12.30, 143 de intervenţii. Dintre acestea, 83 au fost pentru copaci căzuţi, 25 pentru maşini avariate, 13 pentru panouri publicitare doborâte, 17 pentru cabluri electrice rupte, două pentru stâlpi căzuţi, 15 pentru acoperişuri luate de vânt sau afectate.
   
Pentru remedierea problemelor apărute în urma furtunii din Capitală au intervenit 484 de pompieri, cu 61 de autospeciale cu apă şi spumă, cinci autospeciale de descarcerare şi patru autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime.
   
Enel Distribuţie Muntenia a anunţat că până în prezent au fost înregistrate în Capitală o mie de sesizări legate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică în reţeaua de joasă tensiune. Capitala se află sub avertizare de ploi şi vânt, meteorologii atenţionând că viteza la rafală poate ajunge până la 60 de kilometri pe oră.
   
Meteorologii au avertizat că până sâmbătă seară va ninge viscolit la munte, în sud-estul Transilvaniei şi în Moldova, iar în sud şi sud-est va ploua. Vântul va sufla în rafale care vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Ninsorile viscolite vor fi trecătoare în Moldova, îndeosebi sâmbătă. În sud şi sud-est va ploua, cantităţile de apă depăşind izolat 25-30 de litri pe metru pătrat.


×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close