Antena 3 CNN Actualitate Duşa a cerut restructurări la Jandarmerie, în urma măsurilor luate împotriva protestatarilor

Duşa a cerut restructurări la Jandarmerie, în urma măsurilor luate împotriva protestatarilor

Duşa a cerut restructurări la Jandarmerie, în urma măsurilor luate împotriva protestatarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Aug 2012   •   13:16

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, luni, că a cerut restructurarea Departamentului de comunicare publică de la Jandarmerie, iar până miercuri a solicitat "un audit pe comunicare" la nivelul întregului minister, informează Mediafax.

Demersul ministerial vine în urma reproşurilor aduse Departamentului de comunicare, după ce Jandarmeria a informat mass-media cu privire la amenzile date în zilele de 21 şi 22 august, protestatarilor din Piaţa Universităţii, nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

Vineri, ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat că a dispus "identificarea" autorilor comunicatului de presă al Jandarmeriei Capitalei despre măsurile contra protestarilor care au încălcat legea la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii.

În opinia lui Duşa, autorii comunicatului "nu au ce căuta prin Jandarmerie".

În legătură cu o eventuală demisie a şefului Departamentului de comunicare, având în vedere cele afirmate vineri seara, Mircea Duşa a spus luni că nu a zis aşa ceva.

"În zilele de 21 şi 22 august, Jandarmeria Capitalei a asigurat măsurile de ordine publică la adunările publice din piaţa Universităţii, unde cetăţenii şi-au manifestat opiniile în mod paşnic. În jurul orei 21.00, un grup de persoane din rândul protestatarilor, a forţat gardul dinspre partea carosabilă, l-a înlăturat şi a pătruns pe calea de rulare, urmaţi de ceilalţi participanţi. Acest lucru a dus la întreruperea circulaţiei pe bulevardul Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu bulevardul Carol I până la intersecţia cu strada Ion Câmpineanu. Pe baza imaginilor video captate de jandarmi, în conformitate cu prevederile legale, Jandarmeria Capitalei a identificat un număr de 106 persoane, ale căror fapte au fost încadrate juridic", arăta într-un comunicat, vineri, Jandarmeria Capitalei.

Sursa citată sublinia faptul că personalul Jandarmeriei nu desfăşoară activităţi de cercetare şi urmărire penală, ci întocmeşte doar documente prin care sunt sesizate instituţiile abilitate despre săvârşirea unor fapte prevăzute de lege.




×
Subiecte în articol: Mircea Dusa Jandarmeria Romana anchete
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close