Antena 3 CNN Actualitate E criză de sânge în spitalele din București. Medicii au declanşat un cod de urgență

E criză de sânge în spitalele din București. Medicii au declanşat un cod de urgență

E criză de sânge în spitalele din București. Medicii au declanşat un cod de urgență
de S.T.    |    07 Aug 2017   •   14:21

Este criza de sânge în spitalele din Bucureşti. Pentru că stocurile aproape s-au epuizat, în acest moment unităţile medicale asigură doar urgenţele.

Din cauza caniculei, în ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut dramatic, iar medicii au declanşat un cod de urgență.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a făcut un apel către locuitorii Capitalei să doneze sânge şi a anunţat că intervalul orar în care oamenii pot dona s-a prelungit.

Cei care donează sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat, 60-100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni o intervenţie chirurgicală, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

De asemenea, donatorii trebuie să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării şi să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni cum ar fi: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

 

×
Subiecte în articol: sange donatori criza urgente
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close