Antena 3 Actualitate E oficial! Dacian Cioloș, propunerea liberalilor pentru postul de premier

E oficial! Dacian Cioloș, propunerea liberalilor pentru postul de premier

24 Oct 2016   •   15:05
E oficial! Dacian Cioloș, propunerea liberalilor pentru postul de premier
Sursa foto: Foto: gov.ro

Update: Conducerea PNL a votat în unanimitate ca Dacian Cioloş să fie propunerea liberalilor pentru postul de premier, potrivit unor surse oficiale.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni că va propune în Biroul Politic Naţional ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier.

"Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care îşi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu înainte de şedinţa conducerii PNL.

Știre inițială: Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni că va propune în Biroul Politic Naţional ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier.

"Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care îşi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Liderul PNL a precizat că Dacian Cioloş şi-a dat acceptul pentru această propunere.

Ea a adăugat că premierul nu se va înscrie în niciun partid politic. "Domnia sa a ales să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem perfect de acord că are obligaţia să-şi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului de prim-ministru, aşa cum şi-a asumat la începutul acestuia", a spus preşedintele PNL.

Gorghiu a explicat că nu există niciun impediment din punctul de vedere al Statutului PNL pentru a desemna o persoană care nu este membră a partidului drept candidat al liberalilor pentru poziţia de prim-ministru.

"Nu se ştie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul şi în litera dispoziţiilor din Statutul PNL", a adăugat liderul partidului.

Ea a spus că nu a discutat cu Cioloş despre o prezenţă a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude această posibilitate.

Gorghiu a precizat totodată că nu a discutat cu Dacian Cioloş în legătură cu participarea acestuia la campania electorală.

"Singura premisă de la care am pornit şi noi şi domnia sa a fost aceea de a respecta platforma 'România 100', împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile şi regăsiţi acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulţumită şi împăcată", a afirmat preşedintele PNL

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Dacian Cioloş

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close