E-urile din produsele alimentare, ascunse la vedere. Dacă nu ştii chimie, nu ştii ce mănânci

24 Mar 2011   •   23:25
E-urile din produsele alimentare, ascunse la vedere. Dacă nu ştii chimie, nu ştii ce mănânci Foto: Agerpres
Orice le poţi spune comercianţilor de la noi dar nu că nu au imaginaţie. Mai nou au reuşit performanţa să vândă alimente burduşite de E-uri, fără să le scrie ca atare dar şi fără să fie acuzaţi că vând marfă fără să spună ce conţine.

Cum? Simplu: pe etichete nu mai trec litera de care lumea se fere
şte, ci denumirea întreagă sau cea în limba latină a acestor substanţe. Cine nu ştie chimie, nu ştie ce mănîncă!

Când E-urile nu apar ca atare pe etichet
ă, nu înseamnă că nu există. Multe dintre minunile culinare sunt, de fapt minuni tehnologice, posibile datorită aditivilor alimentari. În total, există douăzeci şi şase de categorii de aditivi sau E-uri. Cei mai periculoşi sunt coloranţii şi conservanţii. Îi găsim peste tot.

Ş
i asta nu e tot. Specialiştii spun că un consum îndelungat de aditivi duce la modificarea ADN-ului şi apariţia mutaţilor.
 


x close