Antena 3 CNN Actualitate Ea este Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi

Ea este Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi

O femeie, în vârstă de 53 de ani, de profesie conductor, a murit la spital sâmbătă seara, în urma accidentului feroviar produs în Gara Galaţi.

Ea este Gina, conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din Gara Galaţi
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2023   •   11:13

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, Gina, în vârstă de 53 de ani, a murit după ce a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii. Mai multe instituții au declanșat anchete.

Vestea a venit ca un şoc în rândul prietenilor care au transmis mesaje de condoleanțe.

"Gina Basoc este șefa de tren care și-a pierdut viața, în această seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR Galați

Urma să plece în cursă pe relația Galați - Buzău, însă nu a mai apucat." Dumnezeu să o odihnească în pace", a scris o cunoștință a femeii pe Facebook.

"Seară neagră pentru comunitatea feroviară!

Urmare evenimentului feroviar produs in această seară in Stația CF Galați Călători, colega noastră Gina Basoc, conductor tren la Comanda Galați și-a pierdut viața!

Încă un ceferist de nădejde, un OM valoros și un bun coleg moare la datorie! Transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercată de această tragedie! Dumnezeu să o odihnească în pace!", a transmis Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

Ministrul Transporturilor, mesaj de condoleanțe după accidentul feroviar de la Gara Galaţi

„În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

CFR Călători, mesaj după accidentul feroviar de la Gara Galaţi

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate", a transmis CFR Călători.

Deoarece este vorba despre o angajată a CFR, cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Muncă. Verificări mai fac Poliția și CFR.

Sorin Grindeanu cere verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din toată țara

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu le-a cerut reprezentanților CFR să comunice rapid rezultatele anchetei.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CFR Călători a anunțat că pe lângă femeia care a murit, mai sunt doi angajați ai companiei care au fost răniți în urma impactului. De asemenea, un călător a fost transportat la spital.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în stația Galați. Potrivit CFR „la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani. Locomotiva și vagonul au fost avariate.

×
Subiecte în articol: accident feroviar
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close