Antena 3 CNN Actualitate Ea este Oaia Youhuu - mascota Campionatului Mondial de Atletism de la Budapesta

Ea este Oaia Youhuu - mascota Campionatului Mondial de Atletism de la Budapesta

Oaia Youhuu a fost desemnată mascotă a Campionatului Mondial de Atletism, au anunțat joi organizatorii de la Budapesta, care au marcat 100 de zile până la startul competiției.

Ea este Oaia Youhuu - mascota Campionatului Mondial de Atletism de la Budapesta
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2023   •   22:41

Youhuu este o oaie din rasa racka, un tip de rasă cunoscută pentru coarnele sale neobișnuite în spirală.

Este originară din Ungaria, fiind sosită în țară în urmă cu peste 1.100 de ani. Această rasă distinctivă nu se găsește nicăieri altundeva în lume.

Se spune că oile au rămas "tovarăși fideli" ai populației locale, încă de la sosirea lor.

Deseori, acestea puteau fi văzute în trecut pe terenul Centrului Național de Atletism, unde se află acum stadionul emblematic nou construit în complexul de pe malul Dunării și care va fi gazda Campionatelor Mondiale de Atletism.

Youhuu este descris ca fiind "un erou de zi cu zi care este inspirat de Campionatele Mondiale de Atletism să se apuce de sport și iubește atletismul".

"În calitate de majoretă șefă, ea va fi o parte esențială a evenimentului înainte și în timpul Campionatelor Mondiale, uneori dulce, alteori obraznică, dar întotdeauna amuzantă", au declarat organizatorii.

Mascota a fost prezentată în cadrul unui eveniment de presă la Budapesta, unde Campionatele vor începe peste 100 de zile, pe 19 august, urmând să dureze până la 27 august.

Jon Ridgeon, directorul executiv al World Athletics, a sunat un clopoțel în momentul în care Youhuu a fost prezentat la Centrul Național de Atletism.

De asemenea, el a înmânat organizatorilor certificarea oficială a stadionului, o declarație oficială că acesta este pregătit să găzduiască Campionatele Mondiale.

"Tocmai am finalizat ceea ce noi numim "vizita la fața locului de pregătire"", a spus el.

"Aceasta este o etapă importantă, deoarece înseamnă că acum alergăm pe linia dreaptă.

"Suntem încântați de progresele înregistrate.

"Comitetul de organizare este o echipă calificată și experimentată și a creat parteneriate puternice cu părțile cheie interesate, din Budapesta și Ungaria, inclusiv transportul, securitatea, turismul, hotelurile și multe, multe altele.

"Mai sunt încă mii de mici decizii și conexiuni care trebuie luate, dar sunt încrezător că echipa și partenerii și părțile interesate vor oferi un eveniment excepțional peste 100 de zile aici, în acest frumos oraș, Budapesta.

"În timp ce competiția începe în 100 de zile, aproximativ 2.000 de sportivi din 200 de țări, 1.500 de radiodifuzori și 2.500 de voluntari vor sosi la Budapesta cu până la o lună înainte de ceremonia de deschidere.

"Știm că toți aceștia vor avea parte de o primire caldă în Ungaria din partea gazdelor noastre."

Balázs Németh, directorul executiv al Budapestei 2023, a marcat, de asemenea, pragul de 100 de zile până la start.

"Cu o sută de zile înainte de începerea Campionatelor Mondiale, Comitetul Local de Organizare a ajuns în ultima linie dreaptă, ceea ce înseamnă că toate planurile sunt pregătite pentru a arăta că Ungaria este capabilă să găzduiască al treilea cel mai mare eveniment sportiv din lume la un standard excepțional", a declarat el.

"Peste 10.000 de oameni vor lucra între 19 și 27 august pentru a-i impresiona pe cei peste 2.000 de concurenți din peste 200 de țări participante la Campionatele Mondiale, precum și pe sutele de mii de spectatori și pe cei un miliard de telespectatori din întreaga lume."

Campionatele Mondiale vor fi cel mai mare eveniment sportiv din istoria Ungariei, 160.000 de bilete fiind deja vândute.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close