Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: Bugetul şcolilor să fie administrat de profesori, părinţi şi autorităţile locale

Ecaterina Andronescu: Bugetul şcolilor să fie administrat de profesori, părinţi şi autorităţile locale

Ecaterina Andronescu: Bugetul şcolilor să fie administrat de profesori, părinţi şi autorităţile locale
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
08 Mar 2009   •   11:04

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu doreşte descentralizarea în sistemul educaţional, iar şcolile să capete autonomie. Toate trebuie făcute însă prin asumarea răspunderii.

Prezentă la şcoala de primăvară a Tinerilor Social Democraţi, Ecaterina Andronescu a venit şi cu o soluţie pentru numirea directorilor în şcoli. Aceştia ar putea să fie numiţi în funcţii de Consilii din care o treime să fie reprezentată de părinţii elevilor.

?Ne dorim să descentralizăm resursele la nivelul consiliului local, la nivelul primăriei, şcoala trebuie să aibă un buget, să şi-l administreze. De aceea dacă la nivelul şcolii funcţionează un consiliu de administraţie, din care o treime să fie formată din profesorii care lucreazăp acolo, o treime din părinţii ai căror copii merg la şcoală acolo şi ot reime din autorităţile locale, pare o formulă echilibrată? a declarat Ministrul Educaţiei.



Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close