Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu, despre protestul actorilor: „În orice instituție de stat, fie că este una de învățământ sau de cultură, resursele nu sunt nelimitate”

Ecaterina Andronescu, despre protestul actorilor: „În orice instituție de stat, fie că este una de învățământ sau de cultură, resursele nu sunt nelimitate”

Ecaterina Andronescu, despre protestul actorilor: „În orice instituție de stat, fie că este una de învățământ sau de cultură, resursele nu sunt nelimitate”
Sursa foto: Sursă foto: captură antena 3
28 Iun 2019   •   20:42

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri seară, la ”Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor, în ceea ce privește demisiile de la Teatru Național și anume că, orice instituție este obligată să-și analize cheltuielile, pentru că resursele nu sunt unele nelimitate.

„În nicio instituție de stat, fie că vorbim de o instituție de învâțământ, cum e Universitate, sau fie că vorbim de o instituție de cultură cum este Teatrul Național, resursele nu sunt nelimitate. Obligația managerului este să-și dimensioneze resursele și veniturile proprii în așa fel încât să poată rezolva activitățile pe care și le-a așezat între obiective”, a afirmat ministrul Educației.

Actorul Mihai Călin a declarat că la TNB, 66% dintre spectacole sunt regizate sau/și jucate de directorul Ion Caramitru.

„Pe de o parte, înțeleg ce spune actorul când vorbește de procentul de 66%, probabil că ridică probleme celorlalți colegi. Teatrul Național este o instituție la care ne uităm cu respect și prețuire”, a declarat ministrul Educației.

Actorul Mihai Călin a vorbit la Digi24, despre problemele Teatrului Național București, afirmând că Ion Caramitru conduce dictatorial.

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close